Over closing en nieuwe deuren

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging

Wat 2023 ook zal brengen, 1 ding is zeker: het zal voor mij geen verderzetting zijn van 2022. Dat heeft allemaal te maken met een belangrijke beslissing: me 100% gaan toeleggen op mijn coachingpraktijk en mijn job in het onderwijs even achter mij te laten.

De laatste periode vond ik het immers steeds lastiger om beide jobs te combineren. Mijn verlangen om mijn praktijk verder uit te bouwen werd alsmaar groter. Jaren geleden zou ik dit verlangen in de kiem gesmoord hebben om toch maar niet uit mijn comfortzone te moeten treden. Het gouden kooitje, weet je wel?!

Alle verandering begint bij een beslissing, en dat vraagt MOED.

Ondertussen weet ik dat in die comfortzone geen plaats is voor groei en dat je hieruit moet (durven) stappen om te kunnen veranderen.
Elke verandering begint bij het nemen van een beslissing en het zetten van die belangrijke eerste stap. Om ruimte te kunnen maken voor iets nieuws moet je nu eenmaal andere dingen afsluiten. Het klinkt zo evident, maar in praktijk gaat er soms toch wel een heel proces aan vooraf. Denken en overdenken om dan uiteindelijk te beslissen om gewoon naar je hart te luisteren, dat gaat heus niet zonder slag of stoot. De angst die op mijn pad kwam bij het nemen van mijn beslissing was best wel sterk. Fantastische collega’s en lieve leerlingen laat je nu eenmaal niet graag achter. Mijn verlangen naar een nieuwe wending in mijn leven was echter zo groot dat ik ondanks die angst toch durf te springen. Dat was echt niet makkelijk, maar ik voel dat dat het enige juiste voor mij is, op dit moment.

Wordt 2023 voor jou ook het jaar van verandering?

Ik kijk nu vol spanning en goesting het nieuwe jaar tegemoet en ben heel dankbaar voor al wat 2022 me heeft gebracht.
En jij? Heb jij voor 2023 ook beslist om nog meer voor je dromen te gaan, iets af te sluiten of voor iets nieuws te gaan? Laat het dan even weten in de comments. Wie weet inspireer je anderen om ook meer te durven gaan voor wat ze echt willen. 

Van harte, Nele

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze post

Hartelijk ACTief

Hartelijk ACTief

Ik coach mensen die verlangen naar meer innerlijke rust en harmonie. Ik leer hen hun potentieel ten volle te benutten zodat ze gelukkiger in het leven kunnen staan.

Lees ook mijn andere posts